Tipy na zdravé jarné raňajky

Zdravá stravaVarenie
redakcia Biopron 21. 5. 2020

Žiarivé, krásne a lákavé farby zeleniny, nekončiaci výber ovocia a jogurtov plus niečo extra a vaše zdravé raňajky sú na svete. Nielen že budú krásne na pohľad, ale tiež prospešné pre vaše zdravie.

Pripravili sme si pre vás niekoľko tipov na super zdravé raňajky, ktoré vás zaručene postavia na nohy a dodajú vám energiu na celý deň.

  • Ovocné zmrzlinové dezerty nikdy nesklamú: Ak máte radi sladké a zdravé recepty, potom sú ovocné zmrzlinové dezerty (parfait) práve to, čo potrebujete.
    Skúste si pripraviť zmyselnú šálku zdravej dobroty s tým správnym množstvom čerstvého ovocia. Môžete skúsiť tzv. parfait s čučoriedkami, broskyňami, cereáliami a šľahačkou z kokosového mlieka. Vyberte si cereálie, ktoré vám chutia, položte na ne čerstvé čučoriedky a broskyne tak, aby sa navzájom prekrývali, a vrstvite až kým nebudete mať dosť. Na vrch pridajte šľahačku.
  • Smoothies, ktoré vás zasýtia: Chcete si pripraviť raňajkový kokteil, ktorý vám spríjemní ráno jemnou ovocnou chuťou? Ak áno, potom určite vyskúšajte smoothie z mandľového mlieka alebo smoothie z čučoriedok a chia semiačok.
    Dobrá vec na týchto receptoch je, že sú nielen zdravé, ale tiež vám pomôžu detoxikovať váš organizmus od prebytočného cukru, pretože neobsahujú cukor ani sladidlá. S prísadami ako sú semienka chia, ovocie, mandľové mlieko, ovos a tiež mandľové maslo, či čučoriedky, ste pripravení na vašu zdravú premenu.
  • Šaláty vám spríjemnia život: Ak sa snažíte jesť viac zeleniny, zamerajte sa predovšetkým na mladú zeleninu, v ktorej nájdete všetko, čo vaše telo práve teraz potrebuje. Orientujte sa podľa farby: zelená má zelenú! Vyskúšajte zeleninový šalát, ktorý dokáže rýchlo pomôcť vášmu organizmu a doplniť hladinu vitamínov a minerálov.
    Pridajte k šalátu niečo chrumkavé, napríklad falafel, bagetku alebo lososa, a užite si chutné a zdravé jedlo.
    Aj zdravé recepty si môžete alternovať podľa seba, do šalátu pridajte napríklad krutóny z pečiva, údeného lososa, cherry paradajky alebo falafel. Môžete tiež pridať plátky uhorky, grécky jogurt alebo hrušku. Toto sú len niektoré z možností, ktoré môžete preskúmať pri príprave výdatných raňajok, ktoré vás naštartujú.
  • Nadýchané a ľahké palacinky: Nadýchané a ľahučké, tieto zázraky na tanieri vás zasýtia a dajú vám energiu potrebnú na to, aby ste túto jar mohli čeliť teplému počasiu.
    Vyskúšajte cottage cheese palacinky z ovsenej alebo kukuričnej múky s rebarborovou polevou. Obsahujú vápnik, bielkoviny, rôzne vitamíny a potrebnú vlákninu, aby vášmu telu skutočne nič nechýbalo.
  • Domáce vafle: Začať deň s vafľami je priam vzrušujúce, no nie? Ešte lepšie je, keď sa v nich objavia ďalšie prírodné ingrediencie – úplné nebíčko v papuľke.
    Tento jednoduchý a praktický recept vám ponúka rozličné možnosti, ako si pripraviť zdravé raňajky z prírodných ingrediencií. Môžete vyskúšať nórske vafle alebo celozrnné a cmarové vafle. Akonáhle budete mať vafle upečené, pridajte trochu javorového sirupu a budete skutočne prekvapení, ako si pochutíte.

Záver

Tohtoročné jarné raňajky majú byť ľahké, sýte a zdravé. Vďaka dostatku čerstvého ovocia a zeleniny všade okolo vás nie je treba prácne hľadať ingrediencie, z ktorých ste si mohli pripraviť dobré a zdravé raňajky. Smoothies, vafle, šaláty, palacinky a o mnoho viac - existuje veľa možností, ako si túto jar zdravo užiť.

Viac

Predošlá Ďalšia